2020 Yılında Yatırım Fonu Seçeneği ile Portekiz Golden Visa Başvuruları Yükselişte

2020 Yılında Yatırım Fonu Seçeneği ile Portekiz Golden Visa Başvuruları Yükselişte

Portekiz'in 2012'nin sonlarında başlayan ve genellikle dünyadaki yatırım programları arasında en popüler programlardan biri olarak gösterilen Portekiz Golden Visa Programı, başvuranların yararlanabileceği çeşitli yatırım seçeneklerine sahiptir.

Program, ülkeye önemli miktarda yatırım yapan başvuru sahiplerine kalıcı oturma izni veya Portekiz vatandaşlığı alma şansı sunmaktadır.

Yatırımcıların Golden Visa almaları için birçok yöntem vardır. En popüler seçenek açık ara ile gayrimenkul yatırım seçeneğidir. Ancak, bu durum gayrimenkul yatırımı seçeneğinin her yatırımcı için aynı faydada olduğu anlamına gelmez. Finans ve varlıkların özel durumuna bağlı olarak, yatırım fonları seçeneğinden gayrimenkul seçeneğine göre çok daha fazla fayda sağlanabilir.

Portekiz Golden Visa Programına başvururken seçilebilecek yatırım seçenekleri şunlardır:

Yatırımcılar;

  • Portekiz'de en az on kişinin çalıştığı bir iş kurabilir,
  • Portekizli gayrimenkullere en az 500.000 Euro yatırım yapabilir,
  • 30 yaşından büyük veya belirlenmiş bir kentsel rehabilitasyon alanında bulunan Portekizli Gayrimenkullere en az 350.000 Euro yatırım yapabilir,
  • Bilimsel araştırma kurumlarına en az 350.000 Euro yatırım yapabilirler,
  • Ulusal kültürel miras faaliyetlerine en az 250.000 Euro yatırım yapabilirler,
  • Portekiz'e en az 1 milyon Euro transfer edebilir,
  • Yatırım ya da risk sermayesi fonlarına en az 350.000 Euro yatırım yapabilir.

Yatırım Fonları ile Golden Visa Başvurusunun Avantajları

350.000 Euro’luk özel sermaye ve risk fonları yatırımı Kasım 2018'de başlatılmıştır. Bu seçenek, yatırım fonlarının avantajlarının bulunduğu özel bir durumdur. Her şeyden önce, yatırım fonu seçeneğine yatırım yapmak bir dizi vergi avantajı getirir. Ayrıca, özellikle gayrimenkul seçeneğine kıyasla çok daha fazla zaman kazandırır. Yatırımcının opsiyonlar veya mülk katalogları hakkında kapsamlı bir araştırma yapmasını gerektirmez. Diğer seçeneklerle karşılaştırıldığında yatırımcı çok az evrak işi ile uğraşır, bu da çoğu zaman bu süreci herhangi bir stres yaşamadan atlatmaya yardımcı olur. Bu durum meşgul olan iş adamları için önemli bir avantajdır. Asgari yatırım gereksinimi 350.000 Euro olan yatırım fonu seçeneği daha ucuz olan yatırım opsiyonlarından biridir. Ayrıca, yatırım fonu opsiyonu diğer tüm opsiyonlardan daha yüksek potansiyel getiri vaat etmektedir ve Portekiz yetkilileri tarafından güvenli ve şeffaf bir seçim haline getirilen düzenlemelere tabidir.

Yatırım Fonları Golden Visa İstatistiklerinde Kendine Yer Buluyor

Portekiz'in Sınırlar ve Göçmenlik Servisi (SEF), yakın zamanda 2012'den bu yana Portekiz Golden Visa’ya yapılan yatırımların 2020 istatistiklerini açıkladı. Fon yatırım seçeneği, yeni yayınlanan SEF’in verileriyle yakın zamanda istatistiklere girmiştir. İstatistikler, 23 yatırımcının Golden Visa’sını bu yatırımla aldığını göstermektedir. Nitelikli yatırımcıların artan talebi nedeniyle fon yatırımı ile Golden Visa alan yatırımcı sayısının önemli ölçüde artması beklenmektedir.

Portekiz Golden Visa programına yatırım yaparken, fonun veya fonların programa uygunluğunu kontrol etmek çok önemlidir. Profesyonellerle çalışmak bu riski ortadan kaldırır ve yatırımcıya daha kolay ve sorunsuz bir süreç sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.