35 projeyle ‘girişimcilikte’ zirvede

35 projeyle ‘girişimcilikte’ zirvede

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) gençlere yenilikçi bakış açısı kazandırmak ve onları girişimciliğe yönlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği “Bu Gençlikte İş Var Girişimcilik Progra...

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) gençlere yenilikçi bakış açısı kazandırmak ve onları girişimciliğe yönlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği “Bu Gençlikte İş Var Girişimcilik Programı”na, İzmir Ekonomi Üniversiteli (İEÜ) gençler damga vurdu. Bu yıl 183 üniversitenin yer aldığı programda İEÜ, geliştirilen 35 yeni fikirle en çok projenin üretildiği üniversite olmayı başardı.

Korona virüs nedeniyle online düzenlenen ödül töreninde, proje sayısındaki birincilik ve gençlere verilen destek dolayısıyla, üniversite adına Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar tebrik edildi. Şimdiye dek birçok gencin projesini hayata geçirmesine olanak sağlayan TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Girişimcilik Programı’na, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 694 proje başvurusu yapıldı. İzmir Ekonomili gençler, İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, İşletme Bölümü Öğretim Görevlileri Taylan Demirkaya ve Serdar Savaşan’ın rehberliğinde, birbirinden özel projelerin hazırlanması için harekete geçti.

Farklı alanda projeler

Dönem boyunca hummalı bir çalışma yürüten gençler; sağlık, beslenme, üretim ve psikoloji gibi farklı alanlarda projeler geliştirerek girişimcilik programına dahil oldu. Gençler, ilgili sektör temsilcileriyle de eşleşerek, projelerini aktarma ve henüz öğrenciyken iş dünyasıyla tanışma fırsatı da yakaladı. İEÜ’lü gençler, toplamda 35 proje geliştirdi. Sürecin koordine edilmesi, iş dünyasıyla iletişim kurulması ve gençlerin ihtiyaç duyduğu şartların oluşturulması noktasında İEÜ Teknoloji Transfer Ofisi de gereken desteği sağladı.

"2015 yılından bu yana birinciyiz"

İEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burcu Güneri Çangarlı, akademik eğitimin yanı sıra gençlere öğrendiklerini uygulamaya geçirecekleri, özgürce projeler geliştirecekleri ortamı sağlamanın büyük önem taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Çangarlı, “Müfredatımızda, Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon dersimiz mevcut. Dersimiz, genel eğitim dersleri kapsamında, İşletme Fakültesi koordinatörlüğünde tüm bölümlere veriliyor. En büyük emek, girişimcilik derslerinde öğrencilerimizle bir araya gelen akademisyenlerimiz Taylan Demirkaya, Burçin Önder ve Serdar Savaşan’ın. Üniversite olarak, 2015 yılından beri en çok proje başvurusu yapan üniversiteyiz. 2019’da, Türkiye üçüncüsü olan bir takım çıkardık. Şubat ayında, Bu Gençlikte İş Var Girişimcilik Programı Ege Kampı’na ev sahipliği de yaptık. 19 ekipten 59 genç, iki gün boyunca girişimcilik ekosistemi, müşteri kazanımı ve pazara giriş stratejileri, girişimcilik hukuku, sırları, sözleşme süreçleri üzerine eğitim aldı. Üniversite olarak, öğrencilerimizin gelişimlerine yönelik her projede yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Bazı projeler şunlar:

"- Gıda üreten kuruluşlardaki fazla yemekleri, ihtiyaç sahibi insanlarla buluşturan sosyal platform.

- Alzheimer hastalarının kullanımına yönelik Face ID tarama sistemine sahip hafıza gözlüğü ve kulaklığı.

- İlkokul ve lise öğrencilerinin rehberlik ve psikolojik yardım alabilecekleri mobil uygulama.

- Hayvanların barınma ihtiyaçlarına çözüm bulmak amacıyla, geri dönüştürülebilen materyaller kullanarak portatif kulübelerin yapılması.

- Kamp yapmak isteyen kullanıcıların kendilerine uygun yeri bulmasını sağlayan dijital platform.

- Özellikle çocuklarda obezite sorununu çözecek ve ruhsal problem yaşamalarını önleyecek, uzmanların da rahat kullanabileceği aplikasyon."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.