AK Parti, hafızasına sahip çıkmalı

23, 24 ve 26. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’i Ege Televizyonu ekranlarında konuk ettik. Moderatörlüğünü Ayla Ekin Deniz’in yaptığı “Gazeteciler soruyor” programında Erdem, Hedef gazetesinden Murat Tan ile birlikte Aydın 24'ten bendenizin sorularını cevapladı.

Programın videosunu Aydın 24’te yayınladığımız için Erdem’in söylediklerinden ziyade verdiği mesajlar ve bende bıraktığı izlenimi aktaracağım. Programda açık ve net gördük ki; parti kurucusu, il başkanlığı ve milletvekilliği sürecinde hafıza, tecrübe ve dinamizmi birleştirmiş bir siyasetçi vardı, karşımızda.. Çıraklık ve kalfalık dönemini atlatan Erdem sorularımıza içtenlikle ve ustaca cevaplar verdi.

Mesela "İl başkanlığına aday mısınız" şeklindeki soruya "Aday değilim" dese de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde reddetmeyeceğinin mesajını verdi.

Kuruluşundan bu güne AK Parti’de siyaset yapan Mehmet Erdem partinin hafızasıdır. Bir yanda “36 yaşında il başkanı oldum, geçmişte hatalarım olmuş olabilir” diyerek özeleştiri yapabilen, diğer yanda “AK Parti’nin neferiyim” sözüyle mütevazılığını ortaya koyan Erdem, AK Parti’nin bir değeridir ve onun hafıza, tecrübe ve dinamizminden yararlanılmalıdır. Ki kendisi Danışma Meclisi’nin dışında geçmişte görev yapan il başkanları, milletvekilleri ile mevcut milletvekillerinin bir araya getirilmesinin yararlı olacağını düşünüyor.

Siyasi hafıza önemli…

Çünkü…

Hafıza, gerek insan gerekse toplum, devlet veya kurumlar için varoluşun kendisi demektir. Hafızayı yitirme hali kişinin, devletin veya kurumun kendine yabancılaşması, dün bugün ve yarın arasındaki güçlü bağın kopma halidir.

Bilindiği gibi AK Parti’nin kuruluşundan bu yana İl Başkanı olarak görev yapmış isimler Ankara’ya davet edilip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la buluştular.

Toplantıya…

Aydın’dan da Sadık Atay dışındaki isimler Ahmet Rıza Acar, Mehmet Erdem, İsmail Hakkı Eser, Ahmet Ertürk ve mevcut il başkanı Ömer Özmen katıldı.

Açıkçası…

AK Parti böyle bir organizasyonu ilk kez yaptı. Bunun nedenini yalnızca yeni partilere kadro bırakmamak olarak okumamak gerekiyor.

Anlaşılan o ki…

AK Parti, bugüne kadar hizmet etmiş, il başkanlığı yapmış isimleri bir araya getirirken deneyimden yararlanma arzusunu da ortaya koyuyor.

Zira…

Mehmet Erdem kongre sürecinin uzun tutulmasını genel merkezin daha titiz çalışması olarak değerlendiriyor.

Nitekim…

Erdoğan’ın toplantıdaki konuşmasında “Bize Hatice’ler Ömer’ler lazım” demesi de, Ankara kulislerinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut teşkilat yapısından memnun olmadığı” ve “teşkilata heyecan katacak yeni isimler” aradığı şeklinde yorumlanıyor.

Görünüşe göre…

AK Parti bu anlayışı değiştirmeye ve teşkilatlarda deneyimle buluşan yeni enerjiyi ortaya çıkaracak geniş kapsamlı bir değişime hazırlanıyor.

AK Parti Aydın’da bunu başarabilir mi?

Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.