Asker arkadaşları 40 yıl sonra buluştu

Asker arkadaşları 40 yıl sonra buluştu

1977 1978 1979 yılları arasında Ankara Mamak Muhabere Okulunda Telefon Er Eğitim Bölüğünde vatani görevini yerine getiren 13 arkadaş, 40 yıl sonra Didim'de bir araya gelerek anılarını tazeledi.

Mamak Muhabere Okulunda Telefon Er Eğitim Bölüğünde askerlik yapan 13 arkadaş, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyesi şair Emin Çelimli ve İstanbul’dan Emrullah Bıldırcın'ın organize ettiği buluşmayla 40 yıl sonra Aydın Didim Grand Didyma otelinde bir araya geldi.İstanbul, Manisa, Erzurum, Antalya, Edirne, Isparta, Kayseri ve Bursa'dan Aydın'ın Didim ilçesine gelen asker arkadaşları anılarını tazeledi, eski günleri anıp, birbirleriyle sohbet etti,  birbirlerinden ayrılırken duygusal anlar yaşadı. Buluşmaya katılan Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, şiirleriyle programa renk kattı. 

40 yıl sonra askerlik arkadaşları ile birlikte olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Aydınlı Emin Çelimli, "Gençliğimizin baharında Mamak'ta askerlik görevimizi yerine getirdik. Ailemizden uzak kaldığımız zaman askerlik arkadaşlarımızla birlikte kardeşliği, dostluğu öğrendik. Yıllar geçse de dostluk unutulmuyor. İstanbul’dan Emrullah Bıldırcın ile birlikte 40 yıl önceki arkadaşlarımızla Didim'de bir araya gelme kararı aldık. Programımıza 13 arkadaşımız katıldı. Anılarımızı tazeledik, hasret giderdik. Ayrılırken de duygusal anlar yaşadık" dedi. 

r-(1)-016.jpgr-(2)-018.jpgr-(3)-013.jpgr-(4)-008.jpgr-(5)-004.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum