Avrupa’dan gelen 140 Türk öğrenci Dumlupınar’ı ziyaret etti

Avrupa’dan gelen 140 Türk öğrenci Dumlupınar’ı ziyaret etti

Fransa ve Almanya’dan 140 öğrenci Dumlupınar’a 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ziyareti gerçekleştirdi.Diyanet İşleri Başkanlığımızın himaye ve koordinesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ç...

Fransa ve Almanya’dan 140 öğrenci Dumlupınar’a 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ziyareti gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın himaye ve koordinesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Fransa ve Ditib Almanya’dan, Avrupada ki millet varlığımız, 140 öğrenci Dumlupınar ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

Dumlupınar Kaymakamı Abdulkerem Abbasoğlu, ilk olarak Kaymakamlık önüne gelen öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ’’Bugün burada bu topraklara ayak basabiliyorsak atalarımızın vermiş olduğu mücadelenin ve vatanlarına olan bağlılığıdır ve bu uğurda can vermeleridir. Sizler her ne kadar yurt dışında doğup büyüsenizde ve eğitimlerinizi orada alsanızda bu coğrafyalarda yaşanan ve verilen mücadeleyi anlamak adına buraları ziyaret ediyorsunuz. Gezip göreceğiniz bu topraklar tarih sayfalarında anlatılan nice kahramanlık hikayelerinin, asıl yaşandığı yerlerdir’’ ifadelerini kullandı.

Fransa ve Almanya’dan gelen öğretmenlere Baba Oğul Anıtı plaketi takdim edilmesinin ardından öğrenciler, Milli Parklar Alan Klavuzu Recep Canik’in anlatımıyla Dumlupınar Müzesi, Atatürk Evi, İlk Hedef Anıtı, Dumlupınar Şehitliği, Şehit sancaktar Mehmetçik Anıtını ziyaret ettiler. Öğrencilere Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu’da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.