Çerçioğlu da Mesut Özakcan’a oy verecek

“Yöneticiler, toplumu bilgeliğin ışında düzenleyen kişilerdir. Bu nedenle; ya yöneticiler bilge, ya da bilgeler yönetici olmalıdır” tavsiyesinde bulunmuş büyük düşünür Eflatun.  

Biz de 13 gün sonra sandık başına gideceğiz ve Büyükşehir’de de ilçe belediyesinde de bilge bir kişiyi başkan seçeceğiz…

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Siyasette 24 saat çok uzun bir zamandır” sözünü söylerken ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Siyasi partiler ve belediye başkan adayları için artık her gün, her saat, her dakika çok önemli..

Vatandaş yavaş da olsa seçim havasına girerken, partiler ve adaylar gaza bastı..

Çalışma temposu arttı..

Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi, Türk siyasi hayatına ittifak dönemlerini soktu..

Genel olsun, yerel olsun artık her seçimde siyasi partiler ittifak yapmak zorunda bırakıldı.

Bir araya gelmeleri imkansız görünen siyasi partiler, yeni sistem nedeniyle ittifak yapmaya mecbur oldular..

Oldular da ittifaklar ‘düşman kardeşler’ de yarattı..

Partililer hesabı 31 Mart sonrasına bırakmış görünüyor.

Bunu işaretini, AK Parti’nin Aydın’daki çok etkin bir isminden aldım. Adı bende saklı siyasi duayen, Efeler Belediye Başkan Adayı MHP’li Ümmet Akın’ın doğru aday olmadığını ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Mustafa Savaş’ın kazanma ihtimalini zayıflattığını düşünüyor.

Duayene göre:

“Efeler Aydın’ın en büyük ilçesi ve Aydın’ın her ilçesinden göç almış bir kentimiz. Dolayısıyla buradaki algı çok önemli.. AK Parti tabanı değişik gerekçelerle Ümmet Akın’ı benimsemedi. Bu nedenle Efeler’de oluşan olumsuz algı diğer ilçelere de sirayet ediyor. Bu da Mustafa Savaş’ın kazanma ihtimalini zayıflatıyor.”

Bir çok AK Partili seçmen tarafından kulağıma fısıldanan, “Büyükşehir’de Mustafa Savaş, Efeler’de Mesut Özakcan” sözü AK Partili duayeni haklı çıkarıyor.

Bunu söyleyen sadece AK Partililer değil elbette…

Bu sözü MHP’lilerden de işitmeniz mümkün. Zira Ümmet Akın, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı olmasa seçim kampanyasını yürütemeyecek. Yanında ilçe sakinleri tarafından yakinen tanınan MHP’li isim yok denecek kadar az. Bu da Akın’ın AK Partililerin olduğu gibi MHP’lilerce de benimsenmediğinin açık bir göstergesi.

Millet İttifakında da durum farklı değil.

CHP seçmeni Özlem Çerçioğlu’na karşı tepkili. Hesap için 31 Mart sabırsızlıkla bekleniyor. Onlar “Büyükşehir’de boş oy, Efeler’de Mesut Özakcan” diyor. Ayrıca CHP’nin İYİ Parti’den beklediği desteği göremeyeceğini söylemek için kain olmaya gerek yok.  

Açıkça dillendirmese de AK Partili seçmen de MHP’li seçmen de CHP’li seçmen de İYİ Partili seçmen de yönünü Mesut Özakcan’a çevirmiş durumda. Özakcan adaylığını açıkladığında seçmende oluşan “Mesut Bey güler yüzlü, mütevazı bir kişilik. Bir dönem daha başkanlık onun hakkı ama Demokrat Parti’den kazanır mı?” endişesi ortadan kalktı ve artık ‘seçimin favorisi’ görülüyor.

Bir de gizli destekçileri var Mesut Özakcan’ın…

“Efeler’in üç adayının simasını gözünün önüne getir, elini vicdanına koy… Kime oy verirsin?” sorusunun cevabı da ‘Mesut Özakcan’ oluyor.

Bir de Özlem Çerçioğlu’nun Fatih Atay'la anlaşamayacağını dile getirenler var ki; bunların da pusulası Mesut Özakcan’ı gösteriyor.

Hatta…

Merkez sağ isimlere her fırsatta, babasının “Mührü Kırat’ın böğrüne vurdum” dediğini anlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da, rahmetli babasının hatırına Demokrat Parti’ye oy verirse şaşmamak lazım. Zira kabinde vicdanıyla baş başa kalacak olan Çerçioğlu, içinden gelen sese kulak verirse.. babası gibi ‘evet’ mührünü Kırat’ın böğrüne basacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum