Datça’da 23 Nisan Uçurtma Şenliği

Datça’da 23 Nisan Uçurtma Şenliği

Muğla’nın Datça ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ‘Uçurtma Şenliği’ düzenlendi.Reşadiye Mahallesinde rüzgâr santrallerinin bulunduğu alanda gerçekleştirilen ‘Uçurtma Şenliği’nde...

Muğla’nın Datça ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ‘Uçurtma Şenliği’ düzenlendi.

Reşadiye Mahallesinde rüzgâr santrallerinin bulunduğu alanda gerçekleştirilen ‘Uçurtma Şenliği’nde Datça Belediyesi tarafından Bin 500 adet uçurtma çocuklara dağıtıldı. 17-18 yıldır geleneksel hale getirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ‘Uçurtma Şenliği’nde çocuklara rüzgâra hakim tepede gün boyu uçurtma uçurdu.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Datça geleneksel hale gelen ‘Uçurtma Şenliği’nde Bin 500 uçurtma aldıklarını ve çocuklara dağıttıklarını söyledi. Başkan Uçar, “Uçurtmaların bir kısmını diğer mahallelere dağıttık, bir kısmı da burada. Burası rüzgârın hakim olduğu bir tepe. Rüzgâr olsa da olmasa da burada uçurtmalar havalanır. Çok güzel bir etkinlik oluyor. Bu özel günde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın mutluluğu bizleri daha da mutlu ediyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.