Emekli öğretmenler görev yaptıkları okulda hatırlarını tazeledi

Emekli öğretmenler görev yaptıkları okulda hatırlarını tazeledi

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki en eski okulların başında gelen Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (NAMTAL) görev yapmış ve emekli olmuş öğretmenler okullarını ziyaret etti.

Okul ziyaretlerinde halen görevde olan meslektaşları ve öğrencileri ile bir araya gelen emekli öğretmenler hem hasret giderdi hem de uzun yıllar görev yaptıkları okuldaki hatıralarını genç meslektaşları ile paylaştı. Birlikte öğle yemeği yiyen öğretmenler çay eşliğinde sohbet ve güzel havanın da etkisi ile okul bahçesinde eski hatıraları yad ettiler. Bol bol fotoğraf çektiren öğretmenler yine birbirlerine öğüt vermeyi ihmal etmeyerek bir sonraki buluşma için söz aldılar.

"Onlarla yeniden beraber olmak çok güzel"

Gurur ve mutluluk dolu ziyarette emekli öğretmenleri ile hasret giderdiklerini ifade eden Okul Müdürü Faruk Al, "Buranın bir mezunu olarak yeniden buraya okul müdürü olarak geldiğim için çok mutluyum. Onurlu ve şahsiyetli duruşları ile bizi yetiştiren çok değerli öğretmenlerimle bir arada olduğum için ayrıca mutluyum. Bana öncelikle "dürüst ve vicdanlı ol" dediler ve ben sözlerini tuttum. Kazandığımız karakterlerle hep onların izinden gittim. Burada onlarla yeniden beraber olmak çok güzel" dedi.

"Öğretmenlik bir iş değil meslektir"

Okul Müdürü Faruk Al'a anlamlı etkinlik nedeniyle teşekkür eden ve 42 yılını aynı okulda öğretmen olarak geçiren Makine Bölüm eski Şefi Alaattin Günay: "42 yıllık görevim boyunca önemli olan öğrenciyi kazanmaktır. Bu ülkenin kalkınması üretimden geçiyor. Biz öğrencilerimizi üretime katkı sağlamaları için yetiştirmeye gayret ettik. Öğretmenlik kutsal bir meslek. Öğretmenlik bir iş değil fedakarlık gösterilecek bir meslektir. Bizler sabah evden çıkarken hiçbir zaman işe gidiyoruz demeyiz okula gidiyoruz deriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.