EMKO üyesi kadınlar ilk ürünlerini satıp ücretlerini aldılar

EMKO üyesi kadınlar ilk ürünlerini satıp ücretlerini aldılar

Kütahya’nın Emet ilçesinde Belediyesi öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Emet Kadın Girişimciler Kooperatifi’nde (EMKO) çini üreten bayanların ürünlerinin satıldığı ve ücretlerinin bayanlara dağıtıld...

Kütahya’nın Emet ilçesinde Belediyesi öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Emet Kadın Girişimciler Kooperatifi’nde (EMKO) çini üreten bayanların ürünlerinin satıldığı ve ücretlerinin bayanlara dağıtıldığı bildirildi.

Emet Belediyesi tarafından kurulan Emet Kadın Girişimciler Kooperatifi (Emko) bünyesinde çini üreten kadınlar emeklerinin karşılığını almaya başladı. Emko aracılığıyla firmalara çeşitli çini tabak, süs eşyası, vazo ürünler üreten kadınlar, ilk ürünlerini teslim ederek paralarını aldı.

Emet Belediyesi’nce kendilerine tahsis edilen çok amaçlı salonda üretim yapan bayanlar 10 bin TL’nin üzerinde satış yaptılar. Belediye başkanı Mustafa Koca’nın da bulunduğu ürün teslimlerinde yaptıkları parça başı ürünlerin ödemelerini alan bayanlar,emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadılar.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Belediye önderliğinde kurulan başta atölye, fırın olmak üzere her türlü desteğin verildiği, EMKO vasıtası ile üretici bayanların emeklerinin karşılığını aldığını görmekten mutluyuz. Bugün diktiğimiz ağaçların meyvasını görmek bizleri mutlu etti. Emet ilçemizde hanımlarımızın üretimine destek olma maceramız 9 yıl önce “ Ya tutarsa pazarı” ile başladı. Açılan kurslara destek verme, son 3 yılda kooperatifleşmeyi sağlama ile devam etti. Bugün 300 den fazla bayan üreticimizin kooperatifimiz vasıtası ile ev ekonomilerine katkı sağlıyoruz. Bugünde çini üreticisi bayanlarımız kooperatifimiz vasıtası ile anlaştığımız firmaya ürünlerini teslim ederek emeklerinin karşılığını alıyorlar. Allah bereketini artırsın. Belediye olarak çini üretiminin artması ve daha fazla bayan vatandaşımızın ev ekonomilerine bu alanda katkı sağlamaları için mahallelerimizde çinicilik kursları açılmasına önderlik ediyoruz. Belediyemize bu konuda hanımlarımızdan çok fazla talep var. Bizlerde gereğini yapıyoruz. Emeklerinin karşılık bulduğunu gören hanımlarımız daha çok üretmeye başlarken, kurs görerek bu işten ekmek kazanmak isteyen bayanlarımızın çoğalması, destek projemizin toplumumuzca benimsendiğini göstermektedir.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.