Fatih Atay’ın posteri krize yol açtı

Fatih Atay’ın posteri krize yol açtı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 21 Mart nedeniyle gerçekleştirdiği nevruz kutlamalarında, alanın ortasında yer alan Millet İttifakı Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay’ın posteri krize yol açtı.

Efeler’de yaşayan Millet ve Cumhur İttifakı seçmenlerinin ağır tepkisine neden olan posterin tesadüfen HDP’nin miting havasında gerçekleştirdiği nevruz kutlama alanının yanındaki binaya asıldığı ifade edildi.  

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Aydın’da seçim yoğunluğu artarken, ittifak görüşmelerinin dışındaki ilişkiler de ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Aydın’a bir dizi ziyaret gerçekleştirerek uyarılarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’nin meclis üyesi aday listelerinde HDP-PKK iltisaklı isimler bulunduğu açıklaması ilginç tesadüflerle birlikte dikkatleri üzerine çekti. İçişleri Bakanı Soylu’nun Aydın ve Muğla’nın da bulunduğu birçok ilde listelerde gerçekleştirilecek sızmalarla seçim sonrasında Türkiye’nin başına bela açılmak istendiğini vurgulamasıyla gündeme gelen “HDP-CHP birlikteliği mi var?” sorusu, bugün HDP mitinginde somut gösterge olarak yorumlandı. CHP ve AK Partili bazı isimler tarafından sosyal medyada gündeme getirilen HDP mitingi fotoğrafları, “CHP’li Mehmet Fatih Atay ile HDP’liler arasında ittifak mı var?” söylemine neden oldu.

“DENK GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Millet İttifakı adaylarının çeşitli bölgelerde ve binalar ile duvarlarda posterlerinin asılı olduğunu söyleyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Efeler Belediye Başkanı Adayı Mehmet Fatih Atay’ın posterinin de bu kapsamda Osman Yozgatlı Mahallesi Çevre Yolu üzerinde asılı olduğunu düşündüğünü dile getirdi. CHP’li bir üyenin evinin duvarında asılı olduğunu düşündüğü posterin yer aldığı alanda HDP mitinginin tesadüf olduğunu savunan CHP’li Ali Çankır; “Bizim adaylarımızın resimlerini partimize oy verecek ya da partimize üye arkadaşlarımız evlerinin pencerelerine, duvarlarına asıyorlar. Bu resimler Aydın’ın her yerinde var. Buradaki resim de açılışın olduğu alana denk gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Ses/Ümit Özmen

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.