İYİ Partili Göktaş’tan öğretmenini tehdit eden sarıklı öğrenciye tepki

İYİ Partili Göktaş’tan öğretmenini tehdit eden sarıklı öğrenciye tepki

Aydın İmam Hatip Lisesi'nde derse sarıkla giren bir öğrencinin, kendisini uyaran kadın öğretmeni tehdit edilmesine tepki gösteren İYİ Parti Aydın Eğitim Politikaları Başkanı Münevver Göktaş, bayan öğretmene yapılan bu davranışı kınadıklarını belirtti.

Aydın İmam Hatip Lisesi'nde derse sarıkla giren bir öğrencinin, kendisini uyaran kadın öğretmeni, "Sen benim sarığımı çıkartamazsın. Kadın başına konuşma, zaten saçını başını açıp gelmişin, kadın-madın demem döverim" diyerek tehdit ettiğini belirten İYİ Parti Aydın Eğitim Politikaları Başkanı Münevver Göktaş, “Eğitim ailede başlar ve hayat boyu devam eder. Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik çağdaş bir devlettir. Bu ülke şeyhlerin, cemaat ve tarikatların yönetiminde olan bir ülke değildir. Gençlerimizin beyninin yıkanmasına izin veremeyiz. Aydın İmam Hatip lisesine şalvar ve sarıkla gelen öğrencilerin öğretmenlerini uyarı sebebiyle dövmeye kalkışmaları, saçlarının açık derse giremeyeceğini söylemeleri affedilemez bir davranıştır” dedi.

Okul yöneticilerinin de bu konuda esnek davranmaması gerektiğini, okul kurallarına uymayan davranışlar gösteren gençlerin de uyarılmasının okul idarecilerinin görevi olduğunu söyleyen İYİ Partili Göktaş şunları kaydetti:

“Bu yapılan davranışlar Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’ün çizdiği yoldan ilerlemesi gereken gençlerimize yakışmamaktadır. 24 Kasım Öğretmenler Gününün yaklaştığı şu günlerde bayan öğretmenimize yapılan bu davranışı kınıyoruz. Televizyon ve internetlerde şiddet olaylarını gören gençlerimiz bunu normal davranışlar olarak algılamakta ve kendilerini uyaran öğretmenlerinin üzerine yürümeyi normal görmektedir. 18 yıllık iktidar partisinin yanlış eğitim politikaları sonucu gençlerimizi, öğrencilerimizi, ülkemizin geleceği yavrularımızı maalesef öğretmenlerimizle karşı karşıya getirmiştir. Okullarımız da çağdaş, akla ve bilime dayalı eğitim verilerek öğretmenlerine saygılı Atatürk ilkelerine bağlı bireyler yetiştirmek hedefimiz olmalıdır. Kindar nesiller yetiştirerek toplumu ayrıştırmamalı birbirine düşman etmemeliyiz. Bu davranışların bir daha yaşanmamasını umut ediyor, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden de bu konuda gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.”                                                                         

İYİ Parti olarak her zaman öğretmenlerimize yapılan bu tür davranışların karşında olduklarını söyleyen Göktaş, “Kendini yenileyen, özgürce düşünen gençler yetiştirerek; gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi için tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz. Ülkemizdeki eğitim sorununu çözmeden hiçbir sorunu çözemeyiz. Atatürk’ün “ Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözünü unutmamalıyız” diye konuştu.

İYİ Partili Göktaş, “Geçmiş olsun öğretmenim!” diyerek sözlerini tamamladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan kadın öğretmen E. S, 15 Kasım günü, hafta sonları diğer öğrenciler gibi müfredat derslerini okulda gören açık imam hatip lisesi 9-C sınıfı öğrencilerinin, Arapça dersine girdi. Sınıftaki öğrencilerden 3'ünün şalvarlı-sarıklı sınıfta oturduğunu gören öğretmen, “Ortaöğretim Yönetmeliği'ne” göre, sarıklarını çıkarmalarını istedi. Öğrencilerden M.H.K, “Sen benim sarığımı çıkaramazsın. Kadın başına konuşma, zaten saçını başını açıp gelmişin, kadın-madın demem döverim” diyerek, öğretmenin üzerine yürüdü.

Olaylar büyüyünce öğretmen E.S dilekçeyle durumu okul idaresine bildirdi. Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, “Derhal gereğini yapın” talimatı verdi. Öğretmen ise savcılığa suç duyurusunda bulundu.

munevver-goktas-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum