Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Karacasu’da çirkin pazarlık

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmesinin ardından yeni başkanı seçmek için gözler Karacasu’ya çevrildi.

Aydın'ın Karacasu ilçesinde Cumhur İttifakı adayı olarak belediye başkanı seçilen MHP'li Zeki İnal, 2 yıllık icraatlarını değerlendirmek amacıyla basın mensupları ve muhtarlarla bir araya geldi. Göreve geldiği 2 yıl içerisinde hayata geçirdiği projeleri anlatan Başkan İnal, Karacasu'nun marka değerini artırmaya yönelik projelerinin belediye meclis üyelerince reddedildiğine dikkat çekti. Yaşanılan olaylardan dolayı sağlık sorunlarının başladığını belirten İnal, toplantının sonunda başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Başkan İnal’ın istifasının ardından yeni başkanın kim olacağı merak konusu oldu. İstifa eden belediye başkanın yerine geçecek ismi belirlemek için Karacasu Belediye Meclisi’nde seçim yapılacak. Olağanüstü toplanacak meclis, kendi arasında kapalı oylamayla yeni başkanını seçecek.

Karacasu Belediye Meclisi 11 kişiden oluşuyor. 2019 yerel seçimlerinin ardından meclis, 3 MHP 3 AK Parti, 4 CHP ve 1 İYİ Partili üyeden oluşuyordu. Geçtiğimiz Şubat Ayı’nda Erbil Avcı, AK Parti’den istifa edince meclisteki sandalye sayısı; Cumhur İttifakı 5, Millet İttifakı 5, ve 1 bağımsız üyeyle yeniden şekillendi.

Siyasi kulislerde bağımsız meclis üyesi Erbil Avcı’nın AK Parti ile beraber hareket edeceği konuşulsa da meclis aritmetiği Millet İttifakının iştahını kabarttı. CHP’liler belediye başkanlığı “bizim hakkımız” derken İYİ Parti'de Nail Kurt’un aday gösterilmesi halinde başkanlığın kendilerine geçebileceğinin hesapları yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda gizli bir toplantı gerçekleştirildi. Dün (Salı) öğle saatlerinde Karacasu’da bir bağ evinde gerçekleşen toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP İlçe Başkanı Cengiz Cumralı ve İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu katıldı ancak İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci davet edilmedi.

Çerçioğlu gizli toplantıda başkan adayının CHP’den olması konusunda ısrarcı oldu. 5+5+1 olan meclis aritmetiği gündeme geldi. Bağımsız AK Parti’ye yakın olduğu anlatıldı. Belediye başkanlığının Millet İttifakına geçmesi için bir meclis üyesinin oyuna ihtiyaç duyulduğu konuşuldu. Çerçioğlu, “O meclis üyesini bana bırakın. Onu ben ayarlayacağım” diyerek toplantıya katılanlara güvence verdi.

Bu gizli toplantı kısa sürede siyasi kulislere yayıldı. Herkes Çerçioğlu’nun meclis üyesini neyin karşılığında ayarlayacağını tartışmaya başladı. Bazı kaynaklar makam sözü verileceğini söylerken bazıları da bu karşılığın para olduğunu savundu. Bu da, “Çerçioğlu Karacasu’da satılık meclis üyesi arıyor” yorumlarının yapılmasına yol açtı.

Bu olay bize 1977 seçimlerinde Adalet Partisi’nden milletvekili seçilen 11 vekilin partilerinden istifa ederek CHP’ye desteklemek karşılığında bakanlık görevi almalarını anlatan “Güneş Motel Olayı”nı hatırlattı.

Gelelim Cumhur İttifakı cephesine…

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, ittifak ruhuna aykırı hareket etmeyeceklerini açıkladı. Her iki partinin il başkanı ve Cumhur İttifakı Karacasu meclis üyeleri bugün Ankara’ya giderek bir toplantı gerçekleştirecek. AK Parti ve MHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarının da katılacağı toplantıda Cumhur İttifakının belediye başkan adayı belirlenecek.

Sonuç olarak belediye başkanlığını alabilmek için Karacasu’da meclis üyesi borsası açıldı. Çerçioğlu, Karacasu’da satılık meclis üyesi bulabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum