Kına yollayasım geliyor!

Bizim kuşağın görmediği kalmadı. Nasıl bir nesilmişiz Allah’ım! Ne yangın kaldı, ne deprem kaldı, ne salgın kaldı görmediğimiz. Şimdi de sıra galiba kuraklığa, kıtlığa geldi. Allah’ım sen koru bizi. Aslında böyle dua ederek kendimizi avutuyorum işimiz inşallaha, maşallaha kaldı. Sen kalk ülkenin bütün ormanlarını katlet, sen kalk doğa harikası kaz dağlarını ve gözümüzün görmediği ama gizlice halktan saklayarak katlettiğiniz diğer dağlarımızı, yaylalarımızı Allah’ın Kanadalılarına peşkeş çekerek altın aramalarına müsaade et. Sen kalk milletin gözüne soka soka jeotermellere izin ver, yer altı su kaynaklarımızı tüketerek bütün göllerimizi, nehirlerimizi kurutsunlar.  Sen kalk o ülkesinde bir dal koparana ceza kesen Kanadalı, lara…, lere… altın aratıyorum diye dağımızı, taşımızı teslim et. Adamların arsızlığına bakar mısınız?  Kendi ülkesinde bir yaprak koparana ceza verecek, ondan sonra da senin güzelim ülkene gelecek. Dilberim doğasını katledecek, tıraşlayacak bütün dağı, taşı on binlerce ağacı kesecek, kurbanlık koyun gibi yatıracak, bir gram altın bulup defolup gidecek biz avucumuzu yalayacağız, sonra da siz çıkıp ortaya ‘’aman haaa! Suyumuzu idareli kullanın yoksa kuraklık olacak’’ diye utanmadan uyarı yaparak kendi elinizle yok ettiğiniz doğal kaynaklarımız için timsah gözyaşları dökeceksiniz öyle mi? Çok komik ya! Gülesim geliyor kahkahalarla. Biz mi yanlış anlıyoruz acaba siz de mi bir sorun var? Yoksa milletin morali son derece bozuk, canı burnunda, azıcık eğlensinler diye şaka mı yapıyorsunuz? Dolayısıyla bütün bu ülkenin doğasına hor davranışlarınız yüzünden kuraklık olacak tabii, bunun Türkçe meali bu. Millet birbirini mi yesin? Zaten millet açken, zaten bir sürü sıkıntıyla boğuşurken. Ve hala tam gaz devam ağaçları katletmeye, kesmeye, ormanları yok etmeye çok meraklısınız gördüğümüz üzere. Kendinizle övünebilirsiniz. Ortaya koyduğunuz ülkenin manzarasının karşısına geçin, kendinizi iyice alkışlayın, elleriniz acıyıncaya kadar nasıl bizim canımızı acıttıysanız öyle acıtın ve kutlayın kendinizi. Ülkeyi, getirdiğiniz durumlar yüzünden.

Memlekete atom bombası düşseydi ancak bu kadar tahribat yapardı. Hepinize kına yollayasım geliyor. Biz de ‘’ suyu idareli kullanın’’ mış!

Karadeniz’de yayla bırakmadınız. İnsanların bağırmaktan yaşadıkları yerleri savunmaktan sesleri kısıldı, biz ülkemizi daha nasıl, ne şekilde koruyacağız? Şaşırdık! Kime gideceğimizi, derdimizi sesimizi kime duyuracağımızı?  Televizyonlarda ülkemle ilgili güzel bir yer gördüğümde ‘’aman Allah’ım şimdi de burayı keşfederlerse, burayı da tahrip ederler’’ duygusundan, korkusundan kendimi alamıyorum. Kötülenmeyen meslek örgütü bırakmadınız. Bu insanların hepsi kötü de bir tek siz mi iyisiniz? Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Ne yana baksak başka bir sıkıntı. Artık insanlar huzur ve mutluluk istiyor. Ama nerdeee?  Bunca açlık ve yokluk içinde. Türkiye, Türkiye olalı böyle yokluk görmedi. Böyle bir sıkıntıda görmedi? Kafamızı kaldırıp baktığımızda herkes birbirine benziyor. Yok mu hiç içinizde bu ülkeye dost olan?  Bu kadar mı nefret ediyorsunuz bu ülkeden?  Bu kadar kötülük yapıyorsunuz. İnsan düşmanına böyle davranmaz. Söyleyin bakalım kuruttuğunuz gölleri, nehirleri, zehirlediğiniz toprakları nasıl onaracaksınız kuraklıktan haberiniz vardır sanırım. Söylüyorsunuz ya.’’ Suyu idareli kullanın’’ ‘’kullanalım’’ değil, ‘’kullanın’’ çünkü neden? Sıkıntılar vatandaşa, refah size düşüyor da ondan.

Virusü da kendinize benzettiniz ya! Virus ta kapitalist oldu. Zenginlere dost, fakire düşman. Hep fakirleri vuruyor nedense? Nereye bakarsanız tüm önlemler zenginler için. Fakir ölsün! Ülke kırılıyor yoksulluktan, insanlar bir de virus çıktı şimdi başımıza, bu ülkede derdimiz azmış gibi. Televizyonlarda gördüğümüz, fabrikaların üst düzey yöneticileri gayet temkinli davranarak virusten korunurken, yüzlerce çalışan iç içe birbirine bulaştırması çok muhtemel bir şekilde oturuyor.

Bizim kuşağın görmediği kalmadı, deprem mi düşüneceğiz, pandemi mi, yoksa gırtlağımıza kadar gelen ekonomik sıkıntılarla nasıl boğuşacağımızı mı? Bir de üzerine kuraklık olursa üzerine? Türkiye, Türkiye olalı böyle yokluk görmedi, millet de böyle değersizlik. Yarattığınız manzaranın üzerine hepinize kına yollayasım geliyor!

Çıldırmaya az kaldı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.