Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Millet size neden oy vermeyecek

Sizlere neden oy vermeyecek bu sefer, bu millet?

Öncelikle bilmeniz gerekir ki, bu seçimler iktidar değiştirme seçimi değilBunu aklıyla alay ettiğiniz bu Millet çok iyi biliyor. Ekmeği ille oynadığınız, işini kaybettirdiğiniz, dükkânının kapanmasına sebep olduğunuz, iflasa gitmesine engel olamadığınız, hatta seyirci kaldığınız bu vatandaş biliyor.

Sizler, her gün üretime dair hiçbir çalışma yapmadığınız, ama tüketim için elinizden geleni yaptığınızdan ve bu yanlışlarınızı kamuoyuna duyuracak medya organlarını ya satın aldığınızdan ya da susturduğunuz için. Milletin yoksullaştırıldığını, borca gark edildiğini, üretemez olduklarını haykırsalar bile duymazlıktan geldiğiniz için, size oyunu vermeyecek bu sefer bu millet.

Biliyoruz bu seçim sizi iktidardan indirme seçimi değil.

Üretim deyince aklınıza İnşaat ve betonlaşmadan başka bir şey gelmediği için.

Mücevherdeki verginin sıfır olmasına rağmen, zorunlu ihtiyaçlarda vergilerin yüksek olduğundan,

Tarlada üretimde kullanılan mazot fiyatının, zenginlerin yatlarında kullanılanın mazot fiyatının neredeyse üç katına satıldığından, üretim yapamaz hale geldiklerinden.

Gübrenin bir önceki sene fiyatlarının iki katına çıkmasından dolayı kullanılamaz hale geldiğinden.

Yem fiyatlarının iki katına çıkmasına rağmen, süt fiyatlarının sadece Yüzde 10 artırılabildiğinden.  

Devlete ait, şeker fabrikaları sattığınız için, pancar üreticisinin pancarını satamadığından, hayvancılığın, besiciliğin, nakliyeciliğin o bölgelerde felce uğrattığınızdan.

Elektrik ve enerji girdilerinin yüksekliği nedeni ile, sanayicinin dış ürünlerle rekabet edemez hale getirdiğinizden, ya küçülerek işçi çıkardığını, ya da işletmelerini kapattığından.

Hasılı, büyük küçük tüm sanayici ve üretenlerin dünya pazarında payının azaldığını ve satamaz olduklarından. Sizlerin bu gidişe ve çöküşe dur demediğinizden bu seçimlerde sizlerin iktidardan inmeyeceğinizi bildikleri halde, sadece yanlış uygulamalarınız tavsiye etmedikleri için ve düzelmenizi istedikleri için bu sefer bu millet size oy vermeyecek.  

Bu sefer hem size, hem de sizin işaret ettiğiniz ittifak ortağınızın adaylarına oy vermeyecekler.

Sizin ve  ittifakınızın adaylarının yerelde yaptıkları onlarca yolsuzluk söylentilerine, Cumhuriyet savcılarına duyurulan suç duyurularına ve açılan yüzlerce dosyaya rağmen, Hükümetinizin arkalarında durduğu söylentileri ile sürüncemede kaldığı düşünülen davaların sonuçlanmaması, ayyuka çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeni ile sizin ve  ortağınızın belediye başkanı adaylarına da bu sefer oy vermeyecek bu millet.

Belediyelerinizin çiçeklik, bahçe ve taş döşemeleri yetmezmiş gibi, bir de Millet bahçeleri meselesi çıkararak, üretime ayrılması gereken paraların çimlerde yuvarlanmak için harcatacağınızdan, oy vermeyecek bu işsiz millet size.

Eğitimde yanlış olan sistemi sürdürdüğünüzden, Üretim için eğitim modeli geliştiremediğinizden, Sadece İmam Hatip okulları ile sorunun çözülemediğinizi göremediğinizden vermeyecek oyunu bu sefer bu millet oyunu sizlere.

Beka sorunu diye diye, sanki sizin belediye başkanlarınız yerine, başka belediye başkanları seçildiğinde; devletin yıkılacağı gibi bir imaj yarattığınız için vermeyecek oyunu size.

Medyada, mitinglerde, rakiplerinize; daha önce iş birliği yaptığınız kesimlerle dayanışma içinde oldukları varsayımı ile, düşman muamelesi, hain muamelesi yaptığınız için vermeyecek bu sefer oyunu bu sefer size.

Milleti kutuplaştırdığınız ve sanki yarın yüz yüze gelmeyecekmişsiniz gibi hakaretler yağdırdığınız için, vermeyecek oyunu bu sefer bu Millet size.

Şunu da çok iyi biliyoruz ki, üretim yerine tüketimi körüklediğiniz için. Yediden yetmişe Milleti borcun içinde yüzdürdüğünüz için. İşsizlik ve yoksulluk yüzünden cinayet ve intiharların artmasına sebep olduğunuz için. Milletin gözünün içine baka bak aklıyla alay edip çağ atladığın söylediğiniz için. bu Millet bu sefer oyunu size ve işaret ettiklerinize vermeyecek efendiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.