Mustafa Savaş:"İşten atma tehdidiyle oy peşindelermiş"

Mustafa Savaş:"İşten atma tehdidiyle oy peşindelermiş"

Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçilerin işten atılma ve mobing kentteki esnafların da benzer korku yaşadıklarını öne sürdü.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut başkanı hakkında çok önemli iddiaların gündeme geldiğini dile getiren Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, kendilerine gelen şikâyetlerin tamamına yakınının mobbing tarzı uygulamalar olduğunu, belediyede çalışan işçilerin en büyük stresinin ve kaygısının da işten atılma endişesi ve korkusu olduğunu söyledi.

KİMSENİN İTİRAZ HAKKI YOKMUŞ

CHP'li mevcut büyükşehir belediye başkanının belediyenin kendi işçisi ve personeli üzerinde çok yoğun bir baskı oluşturduğu yönündeki şikâyetlerin çok fazla olduğuna dikkat çeken Mustafa Savaş, "İddialar çok büyük. Eğer doğruysa bunlar, durum çok vahim. Büyükşehirdeki işçilerin bu sorunları bırakın kamuoyu ile paylaşmasını, bu yaşananları şikâyet etmeye bile cesaret edemedikleri belirtiliyor. CHP'li mevcut büyükşehir belediye başkanı da seçimi kazanırsa farklı siyasi görüştekileri veya kendi kararlarına uymayanları teker teker işten çıkartmakla korkutuyormuş. Bundan dolayı insanlar istemeseler de bütün belediye etkinliklerine aileleriyle birlikte katılmaya, zorunlu da olsa onu alkışlamaya mecburlarmış. Siyasi görüşlerini dost meclisinde ifade dahi edemiyorlarmış. Gelen şikâyetlerde belediyede korku imparatorluğu oluşturulduğuna dikkat çekiyorlar. Zam alamayan işçilerin de varlığından haberdarız. Bize gelince belediye işçisini bu durumdan kurtaracağız. Çalışanların alın terine saygı duyacak, onlara gerçek anlamda sendikadan kaynaklanan bütün hakları da biz vereceğiz. İnanıyoruz 31 Mart günü bütün bu korkulara vatandaşım sandıkta bir dur diyecektir" diye açıklamada bulundu.

ESNAF DA BENZER KORKUDA

Aydın genelindeki esnafın Büyükşehir Belediyesi ile çok kötü ilişkiler içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, "İşi gücü esnaf kardeşlerimle mücadele etmek. Elleri esnafın, vatandaşın cebinde. İş bilmezlikleri nedeniyle Aydın'da ticaret kapısı da çok dar olunca esnafım da onlardan korkuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı bize bir takarsa yanarız diyor. Bu nedenle esnafım da, işçim de, vatandaşım da bizlerden büyük bir güvence istiyor. Ben de o güvenceyi esnaflarımıza ve bütün hemşehrilerime şimdiden veriyorum. İşini düzgün yapanla asla işimiz olmadı, olmayacak da. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, korkmasınlar. 31 Mart akşamı, ismi Aydın olan bu şehrimizin üzerindeki karanlığı hep beraber ve hep birlikte el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Büyükşehiri ve Aydın'ı hep birlikte yöneteceğiz. Her cuma öğlene kadar halk günü yapacak her vatandaşımın derdini dinleyeceğim. Kapım vatandaşıma, muhtarıma, sivil toplum kuruluşlarımıza ve rektörümüze her zaman açık olacak. Vatandaşımın ve ilçe belediye başkanlarımın emrinde olacağım. Esnafa, işçiye, emekçiye, vatandaşa ve ilçe belediyelerimize zorluk çıkartan değil, zorlukları kaldıran bir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. En geç iki sene içerisinde Aydın'daki bütün bu kayıp yılları elbirliğiyle telafi edeceğiz. 31 Mart akşamı Aydın'da bir şey değişecek ama her şey değişmiş olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.