Telekom’un halleri

Değerli okurlar Kuşadası Üçgözler sitesinde bir yazlığım var. Her sene ailece gider iki veya üç ay kalır geliriz. Aydın 24 Haber sitesinde köşe yazarı olduğum için hem Aydın’da hem de yaz ayları kaldığım sitede mecburen bilgisayar kullandığımdan mutlaka sabit telefon olması zorunlu oluyor. Bu nedenle hem Aydın’da hem de yazın kaldığım sitede mecburen sabit telefon kullanmam şart oluyor. Çünkü Internet üzerinden yazdığım yazılarımı gazetelere göndermem gerekiyor.

 Türk Telekom hakkında iki defa yazı yazmıştım. Birincisini 18.09.2017 tarihinde diğerini de, 20.05.2019 tarihlerinde Aydın 24 haber de iki defa yazdığım yazılarımda Türk Telekom’un vatandaşa attığı kazıkları uzun uzun anlatmıştım.

Internet nakillerinde, internetin bağlanması neredeyse on günden fazla süre alıyor. Geçen sene Eylül ayında Aydın’a geldiğimden internetin bağlanması on beş gün den fazla sürdü. Belki yetkililere beş altı defa müracaat ettim onlarda bana 444 den başlayan bir telefon numarası verdiler ara ki ulaşasın.

Kuşadası’ndaki telefona çok yüklü bir ücret gelince Kuşadası Telekom yetkililerine müracaatımda bana indirimli tarife var ondan yapalım dediler ve yaptılar. Bu indirimli tarife ne kadar sürecek diye sordum. Karşılığı bir yıl dediler. Kuşadası’ndaki yetkili olan Zafer Sökmen denen görevli önüme bir sürü belge koydu ‘bunları imzala’ dedi ben de doğruluğuna inanarak güvenerek imzaladım.

Peki, sonra ne oldu dersiniz olanları anlatayım:

Aydın’a geldiğim de bu Kuşadası’nda telefonu kullanmadığımdan altı aylığına dondurdum. Dondurduğum halde bana her ay faturada iki lira ücret tahakkuk ettirdiler. Şimdi sayın okurlarım ne var bu iki liralık ücrette ödeme yapaydınız diye söylerler. Evet, bence de önemli değil ama milleti enayi yerine koymalarına kızıyorum. Bu telefonu donduruyoruz veya indirimli kampanyadan yararlanıyorsunuz ama faturanıza ayda iki lira ücret gelecek deselerdi belki de razı olmazdım. Benim hem telefonumu indirimli kampanyadan yapacaksınız hem de dondurunca ayda iki lira fatura keseceksiniz. Bunu bana baştan söylemeleri gerekirdi. Telekom herhalde her önüne gelen müşteriyi yolunacak kaz olarak görüyor.

Kuşadası’nda bulunan 6814239 nolu telefonumun kampanyası ne zaman bitecek diye Telekom çözüm masasına gittim. Bana verdikleri cevap, ‘telefonunuzun kampanyası 2020 Eylül ayına kadar uzatılmış o nedenle bu telefonu kapatamazsınız eğer kapatırsanız şu kadar ceza ödemeniz gerekir’ dendi.

Yetkili arkadaşa ben 2020’ye kadar uzatın diye bir talebim olmadı. Kim yapmış bu 2020’ye kadar uzatmayı neden bana haber verilmedi deyince aldığım yanıt “çağrı merkezinden yapılmış” dedi.

Yetkili arkadaşa ben şimdi sitedeki telefonumu iptal edip kapattıramaz mıyım dediğimde cezanı öderseniz olur.

Sayın okurlar Telekom yetkililerin önünüze koyduğu belgeyi mutlaka ama mutlaka okumadan imzalamayın. Çünkü benim gibi her türlü zorlukla karşılaşırsanız

Telekom özelleştikten sonra vatandaşa değil hizmet vermekte eziyet etmekten başka bir işe yaramaz hale geldi.

Değerli okurlar Alternatif gazetesinin yazarı Sayın Sabahattin Önkibar bir video yayınlamış bakın neler söylüyor.

1990ların başında İslamcı holdingler vardı. Bunlardan bazıları İhlas holding Kumbasar holding ve Yimpaş holdinglerdi. Bunlar çok büyük paralara hükmediyorlardı. Bu sermayelerin kaynağı nereden geliyor diye sorarsanız namazında niyazında abdestinde olan inanmış insanların bunlara güvenip de alınteri paralarını vermeleri. Bu holdinglerin topladıkları paralar 15 milyar doları buluyordu.

Bunlardan Yimpaş holdingi kuran Yozgatlı bir iş adam sıradan bir isimdi. Bu holdingler faiz vermeyeceğiz kardan hisse vereceğiz diye Avrupadaki Türklerden çok büyük paralar topladılar. Sonra ne oldu derseniz bu sermaye hortumlayıp batırdık diye topladıkları paraların üzerine yattılar. Başbakanlık teftiş kurulu incelemesinde 750 milyon dolar çalındığı tespit edildi. Bunu da açığa çıkaran o zamanlar Başbakana bağlı olan Ahmet Ertürk yapıyor.

Yimpaş’ın patronu Yozgatlı Dursun Uyar AKP iktidarları döneminde paraları hortumlamaktan tutuklanıp kısa bir süreliğine ceza evine girdi.

Peki, patron tutuklandığında Yimpaş’ın genel müdürü ve diğer üst yöneticilere bir şey oldu mu?

Hayır, hiçbir şey olmadı. Hatta üst düzey genel müdürü olan Fuat Oktay sonradan Cumhurbaşkanlığı vekili oluyor. Cumhurbaşkanı yurt dışına çıktığında Cumhurbaşkanlığına vekâlet ediyor. Çok önemli bir makam.  

Gelelim Telekom’un durumuna:

Türk Telekom 2005 yılında altı milyon dolara Lübnan başbakanı haririye devredildi. Haririye devredilmeden önce Telekom her sene iki buçuk milyar dolar kar ediyordu. Hepsinden önemli stratejik bir konuma sahipti. Devletin önemli bilgileri buradan geçiyordu. Üstelik Hariri Lübnan parlamentosundan Ermeni soykırımını geçiren bir başbakan.

Hariri ben Telekom’a   yatırımı yapacağım diye Türk  bankalardan beş milyar dolar kredi alıyor.

Bırakın yatırım yapmayı Telekom’a ait bazı tesisleri de 800 milyon dolara satıyor. Telekom’un olmazsa olmazı her yere çekilmesi gereken bakır kablo çekmediği gibi mevcut bakır kabloları da bir milyar dolara satıyor.

Telekom Devletin en önemli stratejik bir kurumu, bunun satılması hiçbir zaman ülke yararına değil zararına olmuştur. Neredeyse Devletin Kozmik odası.

Telekom da Hariri’ye satılmadan önce 60 bin kişi çalışıyordu. Hariri aldıktan sonra bu sayı 20 bine düşüyor. Bunların pek çoğu da askeri ücretli.

Daha sonra Hariri yatırım yapacağım diye bankalarda aldığı beş milyar doları ödemedi. Bunun üzerine bankalarda Telekom’a el koydular.

Değerli okurlar asıl en önemlisi Telekom’da devletin yüzde beş hissesi var. Yani Devlet Telekom’u denetlemek için yüzde beş hissesi sabit olarak tutuluyor. Bunu da takip etmek ve aksaklıları önlemek ve hükümete bildirmek için hükümet tarafından atanan bir yetkili var. Peki, bu yetkili tam olarak görev yapmış mı bence ve Sabahattin Önkibar’a göre yapmamış.

Bu yetkili ve etkili kişi kim derseniz Sayın Önkibar’a göre bu şu anda Cumhurbaşkanı vekili olan Sayın Fuat Oktay. Yani Hariri yurt dışına 12 milyar dolar kaçırırken hiçbir önlem alınmamış. Yine Önkibar’ın tespitlerinde bu sene Telekom 754 milyon dolar zarar ettiği iddia ediliyor.

Peki, Bu zararlar kimden çıkacak bizim gibi kazıklanan müşterilerden çıkacak.

İkinci yazdığım “Telekom’un vatandaşa attığı kazık” başlıklı yazımdan sonra Telekom yetkilileri tarafından bana gönderilen bir mailde “bu şikâyetiniz dikkate alındı ama siz ödemelerinize devam ediniz” diyor.

Anlayacağınız bu gidişle Telekom’dan daha çok kazık yiyeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum