Yörükler, Salihli’deki şenlikte buluştu

Yörükler, Salihli’deki şenlikte buluştu

Salihli Belediyesi öncülüğünde Yörük kültürünü yaşatmak için Oraklar Mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Osmanlı Hıdırellez Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.Manisa’nın Salihli ilçesinde Sali...

Salihli Belediyesi öncülüğünde Yörük kültürünü yaşatmak için Oraklar Mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Osmanlı Hıdırellez Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Manisa’nın Salihli ilçesinde Salihli Belediyesi öncülüğünde Osmanlı Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Salihli’nin yanı sıra, çevre il ve ilçelerden gelen Yörükler, sabahın erken saatlerinden itibaren Oraklar Mahallesinde kurulan şenlik alanına akın etti. Yörük kültürünün yaşatıldığı şenliğin açılış konuşmasını yapan Şenlik Komitesi Başkanı Halis Arslan, şenlik alanının düzenlenmesinden ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Oraklar Yörük Festivaline katkılarından dolayı Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya teşekkür eti. Belediye Başkan Danışmanı Nuri Kaya ise, Yörük kültürünün atalarımızdan bizlere miras kaldığını belirterek bu geleneğin yaşatılarak genç kuşaklara aktarılması için her zaman destek olacaklarını söyledi. Böyle güzel etkinliklerin birlik ve beraberliği daha da güçlendirdiğini ifade eden Kaya, Salihli Belediyesinin her zaman kültürel ve sanatsal etkinliklere destek verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından şenlik, türküler ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Oraklar Mahallesinde düzenlenen Osmanlı Hıdırellez Şenliğine, Kaymakam Levent Kılıç, Salihli Belediye Başkan Danışmanı Nuri Kaya, belediye daire müdürleri, muhtarlar, yörük dernekleri ile vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.